Wonen

Hieronder vindt u antwoorden op de meest gestelde algemene vragen.

Zelfbouw wordt ook wel Particulier Opdrachtgeverschap (PO) genoemd. Het betekent dat een particulier een bouwkavel koopt en van begin tot eind zelf bepaalt wat er gebouwd wordt en met welke partijen (architect, adviseurs, aannemer) er wordt samengewerkt.
Samenbouw wordt ook wel Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) genoemd. CPO is een bijzondere vorm van particulier opdrachtgeverschap. Bij CPO organiseren verschillende zelfbouwers zich in een rechtspersoon, meestal een vereniging of een stichting. Deze stichting of vereniging wordt de opdrachtgever van de overige partijen, zoals de architect en de aannemer. Een CPO kan worden begeleid door een externe, onafhankelijke adviseur. Kort voor de start van de bouw sluiten de leden van de vereniging/stichting elk een individuele aannemingsovereenkomst met de geselecteerde aannemer. Met name voor groepen met bijzondere woonwensen is CPO interessant. Denk bijvoorbeeld aan duurzaam bouwen, woon-werkcombinaties of wonen met zorg.
BAT staat voor Building Apart Together. Deze vorm is ontstaan bij Vrij Spel omdat er huishoudens waren die graag samen wilden bouwen, maar niet samen de grond van de gemeente af wilden nemen. Bij CPO organiseren verschillende zelfbouwers zich in een rechtspersoon, meestal een vereniging of een stichting. Deze stichting of vereniging wordt de opdrachtgever van de overige partijen, zoals de architect en de aannemer. Bij BAT bouwen huishoudens op hun eigen kavel en vormen meestal geen rechtspersoon. Wel werkt een BAT intensief samen om samenhang te creëren.
Nee, alle kavels zijn inmiddels verkocht. Je kunt je niet meer inschrijven voor Vrij Spel.
Nog vragen? Stel ze hier
Blijf op de hoogte

Na de inventarisatiefase gaan we de teams samenstellen. Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

* verplicht