Plan

Een stedenbouwkundig plan is een ontwerptekening die uitspraken doet over de toekomstige inrichting van het gebied. Hierin wordt uitgewerkt waar welke functie gewenst is, waar de straten komen en welke bouwmassa’s hoe en waar voorzien zijn. Hierbij wordt rekening gehouden met de eisen uit de omgeving, zoals bijvoorbeeld de toegang naar het gebied, water, archeologie en eventuele milieuhinder.
Er is vooraf weinig vastgelegd van hoe het stedenbouwkundig plan voor het Jan Sluyterscomplex eruit kwam te zien. In de workshops met geïnteresseerde zelfbouwers en samenbouwers hebben we samen uitgangspunten bepaald voor het stedenbouwkundige plan. De kavels werden rond de zomer 2015 ingetekend, op volgorde van loting.
In het project Vrij Spel biedt de gemeente extra ruimte aan creativiteit. We gaan daarom flexibel om met de welstandeisen. Wel moet de woning passen binnen de woonsfeer van de kavel: Modern, Traditioneel, Natuurlijk of Vrijheid. Elke woonsfeer heeft zijn eigen kenmerken waaruit je een keuze mag maken. Bij de woonsfeer Vrijheid is alles toegestaan
Je kunt het Jan Sluyterscomplex bereiken via de parallelweg aan de Jan Sluytersstraat. Deze weg is te bereiken via de Van Broeckhovenlaan en de Piet Slagerstraat.
Bewoners parkeren hun auto op eigen terrein. Op elk (deel)kavel moeten er twee parkeerplaatsen aanwezig zijn. De drie CPO-groepen hebben elk een gezamenlijke parkeervoorziening. Bezoekers parkeren in de Hertoglaan.
U kunt als bewoner een werkruimte aan of in huis bouwen zoals een huiskapper, schoonheidsspecialiste, administratiekantoortje of coachingspraktijk. Hiervoor gelden de standaardeisen uit elk bestemmingsplan. Laat ons weten wat je wensen zijn.
In de nieuwe buurt zelf komen geen winkels of andere grote gebouwen. De winkelcentra Pastoor van Thiellaan en Mgr. Van Roosmalenplein zijn vlakbij. Kleine voorzieningen zijn niet gepland, maar wel mogelijk. Denk aan een kantoor of een tandartspraktijk aan huis.
Begin 2017 heeft de gemeente het gehele terrein bouwrijp gemaakt. Als de woningen zijn opgeleverd, maakt de gemeente het terrein zo snel mogelijk woonrijp. De Hertoglaan en de Hertogpark krijgen dan een definitieve inrichting.
Nog vragen? Stel ze hier
Blijf op de hoogte

Na de inventarisatiefase gaan we de teams samenstellen. Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

* verplicht