Ik wil bouwen!
Mogelijkheden Vrij Spel

Alle kavels zijn op dit moment verkocht. Begin 2018 zijn bijna alle woningen in aanbouw. De kans dat er nog een kavel vrij komt is heel erg klein. Vrijkomende kavels worden aangeboden aan de wachtlijst van Vrij Spel. Deze wachtlijst wordt opgeheven zodra alle gronden notarieel zijn overgedragen aan de zelfbouwers of samenbouwers.

Vragen over de actuele stand van zaken? Mail naar VrijSpel@s-Hertogenbosch.nl

Of beter: neem zelf een kijkje in de Hertoglaan of het Hertogenpark op het Jan Sluyterscomplex.

Bekijk hier andere bouwlocaties / kavels in de gemeente 's-Hertogenbosch.

Laatste update: 14/02/2018

Zelf
bouwen

Op het Jan Sluyterscomplex bouwen 24 huishoudens hun droomwoning op een zelfbouwkavel en bouwen er 12 huishoudens een duowoning (een twee-onder-een-dak-woning). Onder deze duobouwers zijn een vader en zijn zoon en vrienden die elkaar hebben leren kennen tijdens de Vrij Spel workshops. Elke duokavel bestaat uit twee deelkavels.

De eerste woning is in september 2017 opgeleverd. Een jaar later zijn ruim 60 woningen opgeleverden is rest van de woningen in aanbouw. Nieuwsgierig wat de zelfbouwers en duobouwers tot nu toe hebben gebouwd? Kijk op onze webpagina Speelwijze, onder het kopje 'Van droom tot woning'.

Laatste update: 08/10/2018

Samen bouwen
CPO

Op het Jan Sluyterscomplex zijn drie CPO-groepen aan de slag gegaan. Dit doen zij door Collectief Particulier Opdrachtgeverschap waarbij de grond per groep is gekocht van de gemeente. 

Wie zijn deze CPO-groepen?

  • CPO Jan Sluijters Here we come is een groep voor starters. Zij bouwen 14 grondgebonden woningen in twee rijen. Het project wordt in maart 2018 opgeleverd.
  • CPO Woongemeenschap Jan Sluyters is een groep voor 45-plussers. Zij bouwen 14 appartementen en een gemeenschappelijke ruimte in twee lagen. Eind 2017 is gestart met de bouw.
  • CPO Samen bouwen is een groep voor hoofdzakelijk jonge huishoudens. Zij bouwen totaal 18 grondgebonden woningen: 14 woningen in drie rijen plus 4 twee-onder-een-dak-woningen. Het project is eind 2017 opgeleverd.

Laatste update: 14-02-2018

Samen bouwen
BAT

We hebben zelfs een eigen vorm van samen bouwen bedacht: BAT (Building Apart Together). De BAT-groepen bouwen samen en/of stemmen hun woning samen af. Het verschil met CPO? De leden van een BAT-groep kopen elk hun eigen deelkavel direct van de gemeente.

  • BAT We hebben ze op ‘n rijtje is een groep met 4 huishoudens. Zij bouwen grondgebonden wonngen in één rij. Eind 2017 is gestart met de bouw.
  • BAT Open Doel is een groep met 6 huishoudens. Zij bouwen elk een vrijstaande woning rond een hofje. 1 woning is inmiddels opgeleverd, 3 woningen zijn in aanbouw.

Vragen? Mail naar VrijSpel@s-Hertogenbosch.nl

 

 

Woon
sferen

Het ruimtelijk plan voor Vrij Spel is door de gemeente ‘s-Hertogenbosch gemaakt, met input van geïnteresseerde zelfbouwers en samenbouwers in de eerste drie workshops in 2015. Daaruit bleek een voorkeur voor samenhang in het uiterlijk van de woningen. Omdat ‘vrij spel’ bovenaan staat, zijn er 4 woonsferen bedacht: Modern, Traditioneel, Natuurlijk en Vrijheid. Elke woonsfeer heeft zijn eigen kenmerken waaruit je een keuze mag maken. Bij de woonsfeer Vrijheid is alles toegestaan. Download hier de uitgebreide brochure met betrekking tot de woonsferen.

De tekening met de woonsferen is aangepast.  Alle ingetekende kavels zijn hierop te zien.

Laatste update: 21/07/2016

Groen
bouwen

De gemeente ’s-Hertogenbosch wil in 2050 een klimaatneutrale stad zijn. Dat doen we door gemeentelijke gebouwen aan te pakken, bijvoorbeeld door het aanbrengen van een groen dak, ledverlichting, zonnepanelen of door het gebruik van warmtekoudeopslag en het slim omgaan met grond. Wil je een steentje bijdragen? Lees hier meer informatie.

 

Parkeren
op je kavel

Er zijn verschillende vragen gesteld over hoe om te gaan met parkeren op eigen terrein. Daarom vindt u hier een overzicht hoe we met parkeren omgaan bij Vrij Spel.

Parkeren Vrij Spel

Disclaimer: We doen ons best om u zo volledig en correct mogelijk te informeren. Helaas kan het voorkomen dat er een foutje in de website sluipt. De gemeente 's-Hertogenbosch aanvaardt geen aansprakelijkheid voor onjuiste of onvolledige informatie.

 

Blijf op de hoogte

Na de inventarisatiefase gaan we de teams samenstellen. Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

* verplicht