vrijdag 30 januari

Terugblik eerste workshop

Afgelopen zaterdag, 24 januari, stond de eerste workshop gepland. Wij kijken met een heel goed gevoel terug op deze dag. Wat zijn jullie enthousiast! We merken dat velen van jullie staan te popelen om jullie droomhuis te realiseren.

Geheel in stijl van een voetbalwedstrijd startten we de middag met een korte voorbeschouwing waarna de teams zich klaar maakten voor de eerste helft. Het ene team richtte zich op het meedenken over de buurt. Hoe moet de buurt er uit komen te zien? Heel strak of juist niet. Waar moet het groen komen en waar parkeerplaatsen? Wat vinden we van duurzaamheid en op welke manier? 

Het andere team kreeg informatie over het proces, de planning en hoorde van enkele gastspelers met ervaring nuttige tips en trucs. Na de presentaties kregen de leden van dit team de mogelijkheid om zelf op informatie uit te gaan en zich te laten informeren over diverse thema’s. Na de rust werd uiteraard gewisseld van helft. En na afloop volgde in de nabeschouwing de mogelijkheid om met anderen in gesprek te gaan. 

In de 3e helft waren verschillende externe adviseurs aanwezig. Binnenkort stellen wij een digitaal prikbord beschikbaar waar adviseurs zich ook aan u kunnen presenteren.Goed om nogmaals te benadrukken dat toekomstige bewoners voor ons centraal zijn. Wij hebben geen afspraken met adviseurs gemaakt. U bent volledig vrij om al dan niet met een adviseur aan de slag te gaan.

 Workshop1

Reacties van spelers en leden Vrij Spel team!
Speler: “Ik ben na deze middag nog enthousiaster geworden”Vrij Spel team: “We bieden veel vrijheid. Tijdens het buurtspel gaven spelers vaak aan toch behoefte te hebben aan bepaalde mate van regels.
Speler: “Leuk om de enthousiaste verhalen te horen van de bouwers van Bewust Wonen en Werken Boschveld en van de Franciscanenborch”
Vrij Spel team: “Divers publiek, hele goede sfeer, actieve houding, veel ideeën”.  
Speler: “Fijn om via een presentatie al inzicht te krijgen in de interesse en woondromen van toekomstige bewoners”

Voorzichtige tussenuitslag uit het “buurtspel”

  • Iedereen wil graag dat de plaatsen waar hogere bebouwing (tot maximaal 15 meter) kan komen, worden vastgelegd.
  • 2/3 van de groep ziet een organische vormgeving van de straten zitten, terwijl de rest kiest voor een strakke vormgeving.
  • Een ruime meerderheid kiest voor parkeren op het eigen perceel.
  • Duurzaam vindt iedereen wel belangrijk, de mate waarin en hoe verschilt.

Namens het hele Vrij Spel team bedankt voor jullie positieve bijdrage aan de eerste workshop! Wij zetten in op net zo’n inspirerende tweede workshop.

workshop1:2

Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Na de inventarisatiefase gaan we de teams samenstellen. Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

* verplicht