vrijdag 3 februari

Drie groepen samenbouwers krijgen vrij spel
Op het voormalig trainingscomplex van FC Den Bosch aan de Jan Sluijterstraat in ’s-Hertogenbosch starten binnenkort drie groepen met de bouw van hun woningen en appartementen. De gemeente herontwikkelt deze voormalige voetbalterreinen tot woningbouw. Het uitgangspunt was het bieden van zoveel mogelijk ruimte aan een brede doelgroep voor het uitvoeren van woonwensen. Het project heet dan ook ‘Vrij Spel’.

Wethouder Eric Logister: “Goed om te zien dat er steeds meer samen gebouwd wordt. Dat is een goede ontwikkeling die ik van harte ondersteun”. 

Samenbouw
Zo’n samenbouwgroep heet ook wel een collectief particulier opdrachtgeverschap, kortweg CPO groep. Dit betekent dat een groep particulieren zich verenigen en samen inkopen en/of bouwen. In totaal bouwen op het terrein aan de Jan Sluijterstraat 92 huishoudens hun droomwoning. Naast de genoemde groepen bouwen straks ook enkele Duo-huishoudens en BAT-groepen (Building Apart Together). Deze groepen bedenken samen ideeën voor hun kavels en bouwen individueel. Ook particulieren gaan hun droomhuis bouwen op dit terrein.

Wat gaan de groepen bouwen?
De drie samenbouwgroepen bouwen gevarieerd. Een groep bouwt grondgebonden starterswoningen, speciaal voor nieuwkomers op de woningmarkt. De tweede groep bouwt 14 appartementen met een gezamenlijke binnendeel. Deze groep richt zich vooral op 45+ers;De derde groep voorziet in de bouw van 18 grondgebonden woningen verdeeld over rijenwoningen en twee-onder-een-dak-woningen. Deze groep richt zich hoofdzakelijk op jonge huishoudens.

Vervolg
Op dit moment werken we hard aan het bouwrijp maken van het terrein. De hoofdleidingen voor water, gas en elektra liggen op zijn plek. De wegen hebben een tijdelijke bestrating en verlichting. Werkt het weer mee, dan starten de eerste bouwwerkzaamheden in de loop van maart 2017. We verwachten dat de eerste groep samenbouwers in april start met de bouw. 

Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Na de inventarisatiefase gaan we de teams samenstellen. Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

* verplicht