woensdag 17 september

Grenzend aan de locatie van Vrij Spel ligt het IJzeren Kind. Deze plas is in de jaren ’60 van de vorige eeuw ontstaan toen het zand gebruikt werd om de wijk Hintham Zuid op te hogen. De oevers van deze zandafgraving worden gebruikt als buurtpark. Recent heeft dit park een flinke opknapbeurt gekregen. Sommige bomen meer ruimte gekregen om te groeien en op andere plekken zijn er juist weer bomen bij geplant. De padenstructuur is verbeterd en een vissteiger en enkele nieuwe banken maken het plaatje compleet. Landschapsontwerper Joris van Esch ligt het ontwerp toe:

“Het park heeft verschillende “sferen”; van een strak gemaaide ligweide met zitrand aan het water, tot een rustig  wandelpad onder de bomen en een natuurlijk ingerichte zuidoever met eilandjes.”

De natuur laat zich echter niet opjagen, dus even geduld is wel nodig om de beplanting tot volle wasdom te laten komen. Na deze opknapbeurt is het park weer een mooi groen uitloopgebied voor de buurten eromheen. Als op het Jan Sluyterscomplex straks een nieuwe buurt ontstaat kunnen de toekomstige bewoners ook gebruik maken van het park rondom het IJzeren Kind en via het park in enkele minuten naar de naastgelegen school, het cultureel centrum de Biechten en het winkelcentrum lopen.

Ijzeren kind1

Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Na de inventarisatiefase gaan we de teams samenstellen. Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

* verplicht