donderdag 28 augustus

Gemeent geeft bouwen 'Vrij Spel'

Op het Jan Sluyterscomplex, het voormalige trainingscomplex van FC Den Bosch, komt een woonbuurt. De gemeente geeft er alle ruimte aan mensen die creatief en duurzaam hun nieuwe woning willen bouwen. Dat is een buitenkans voor wie droomt over eigentijds wonen tussen water en groen. De officiële aftrap van het project, genaamd ‘Vrij Spel’, vindt plaats op zaterdag 11 oktober van 13.00 tot 16.00 uur aan de Jan Sluytersstraat.

Jeroen Weyers Nieuws

Op deze aantrekkelijke locatie tussen de Oosterplas en het IJzeren Kind is ruimte voor zelf bouwen, samen bouwen, laten bouwen en ‘groen’ bouwen. Belangstellenden geven hun voorkeur aan en krijgen de kans om hun droom waar te maken. Ze worden vanaf het begin betrokken bij het gehele ontwikkelingsproces en later ook bij de inrichting van de buurt.

Woonwensen vervullen

Met het project richt de gemeente zich op een toekomst waarin meepraten over wonen vanzelfsprekend wordt. Wethouder Jeroen Weyers vertelt waarom hij hier zo sterk in gelooft: “Het geeft bewoners veel vrijheid om hun woonwensen te vervullen. Er ontstaat bovendien een sterk gemeenschapsgevoel, door de vraagstukken die je samen oplost op weg naar een gezamenlijke droom.” En, zo is hij van mening, dit verhoogt het woongenot en het welzijn van de bewoners, en dat is waar het om draait.

Stimuleren creativiteit

Nu al kunnen belangstellenden aangeven wat hun wensen op woongebied zijn, of dat nu een eengezinswoning is, een energieneutrale woning of bijvoorbeeld een gezamenlijke woonvorm met gedeelde tuin. Om de creativiteit te stimuleren kiest de gemeente ervoor om welstandsvrij te bouwen. De toekomstige bewoners en de gemeente bepalen samen de beeldkwaliteit.

“Het geeft bewoners veel vrijheid om hun woonwensen te vervullen. Er ontstaat bovendien een sterk gemeenschapsgevoel, door de vraagstukken die je samen oplost op weg naar een gezamenlijke droom.”

De Aftrap: zaterdagmiddag 11 oktober

Meer informatie staat op de website. Daar kunnen belangstellenden een test doen om te weten welke manier van bouwen bij hen past. Ook kunnen ze er ideeën aandragen en zich aanmelden om op de hoogte te blijven. Op zaterdag 11 oktober van 13.00 tot 16.00 uur houdt de gemeente op het Jan Sluyterscomplex de officiële aftrap: een informatieve startbijeenkomst waar iedereen welkom is. Daarna volgen diverse bijeenkomsten met serieus belangstellenden. De inschrijving op de aankoop van kavels wordt in het voorjaar van 2015 verwacht, waarna de bouw waarschijnlijk in het najaar van 2015 kan beginnen.

Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Na de inventarisatiefase gaan we de teams samenstellen. Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

* verplicht