vrijdag 2 december

Een groendak
Aan het dromen en tekenen voor je eigen huis? Denk dan ook eens aan een groendak. Een groendak is niet alleen mooi, maar heeft ook voordelen voor het huis en de omgeving. Het isoleert voor warmte, koude en geluid. De dakbedekking gaat langer mee en het geeft voor meer groen.

Eenvoudig aanleggen
Een groendak is eenvoudig aan te leggen, zowel op een plat dak als op een schuin dak. Diverse leveranciers bieden de complete aanleg, of eenvoudige kant-en-klaar pakketten voor de doe-het-zelver. Een groendak bestaat uit diverse folies en lagen die je eenvoudig uitrolt over het dak.
Daarna heeft een groendak weinig onderhoud nodig. Controleer eens per jaar uw dak op goede groei en ongewenste planten, de natuur doet de rest.
Op een plat dak kan een groendak ook gecombineerd met zonnepanelen (op pootjes). Dat verhoogt het rendement van de panelen. Op een schuin dak kun je bijvoorbeeld kiezen voor zonnepanelen aan de zonzijde en een groendak op de schaduwzijde.
In de gemeente is al inspiratie te vinden op diverse daken. Deze kaart geeft naar groene daken die je vanaf de weg kunt zien. 

Kosten en subsidie
De kosten voor een groendak variëren tussen de 30 en 60 euro per m2. Ga je met andere buren aan de slag, dan stelt het Waterschap Aa en Maas een subsidie beschikbaar en ook de provincie biedt een subsidie via het Prins Bernhard Cultuurfonds. De subsidie van de gemeente op groene daken geldt alleen voor aanleg op bestaande daken.Op verschillende bouwtekeningen in Vrij Spel staan al groene daken en op veel andere ontwerpen zou een groendak ook goed passen. Zoek elkaar op, bijvoorbeeld via Facebook, en vraag samen subsidie aan.

Meer weten? 
Neem contact op met Freya Macke, gemeente ‘s-Hertogenbosch 

Groen dak met persoon

Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Na de inventarisatiefase gaan we de teams samenstellen. Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

* verplicht